Rainbow Cupcakes



Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur 
Vulling
450 gram kristal suiker
6 eiwitten
1 theelepel vanille extract

Extra
Fondant om de cupcake te bekleden
Kleurstoffen

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Verdeel het beslag over 3 kommen en kleur elke kom beslag met een andere kleurstof. In ons voorbeeld hebben we 1 kleurstof gebruikt, zodat de kleurlagen mooi in elkaar overlopen. (1/2 druppel, 1 druppel, en 1 1/2 druppel kleurstof per kommetje). Verdeel het beslag over de bakvormpjes en bak de cupcakes zoals gewoonlijk.



Vulling
Als vulling kun je het basisrecept frosting gebruiken, maar je kunt elke topping/vulling nemen die je wilt. Wij hebben voor een witte meringue topping gekozen.
Het is het beste om een metalen vetvrije kom te gebruiken.
Stap 1: Doe alle ingrediënten in de mengkom en klop met een garde alles goed door elkaar. Vul een pan met water, ongeveer 500 ml.  De pan moet groot genoeg zijn voor de mengkom om in te rusten, maar zonder contact te maken met de bodem van de pan.
Stap 2: Als het water heet begint te worden zet je de kom in de saus pan en klop het mengsel. Het mengsel mag niet koken. Klop tot alle suiker is opgelost. Als het mengsel een temperatuur heeft bereikt van ongeveer 75 graden mag je de kom van de pan af halen.
Stap 3: Klop de meringue met de mixer op middelhoge snelheid tot stijve, glanzende pieken . Dit kan oplopen tot 12 -15 minuten of meer.
Wanneer de cupcakes afgekoeld zijn haal je de cupcakes uit de papieren bakvormpjes. Snij elke cupcakes met een scherp mes in 3 laagjes. Neem steeds een laag van een andere kleur om zo de cupcakes op te bouwen in lagen. Met eenspatel/mes smeer je op elke laag cake een laag vulling. Maak de rand van de cupcake schoon met de spatel.













Als alle lagen op elkaar zitten smeer je de hele cupcake in met de vulling. Zet de cupcakes even in de koeling.
Rol een plak fondant uit tot +/- 0,2 cm. Bedek de cupcake een voor een met een laaf fondant en snij aan de onderkant het overtollige fondant weg met een mesje.

Je kunt de plak fondant versieren door bijvoorbeeld een textuurmat te gebruiken. Als je wilt werken met stiften (eetbare inkt), dan bedek je de cupcakes eerst met de fondant, laat de cupcakes in de koelkast staan voor een nachtje en daarna kun je een tekening op de fondant laag maken.










Succes!
#ik vond hem op het internet en vond ze echt super cute!
ben vanplan ze dit weekand zeker temaken.