Ingrediƫnten
- 100 ml melk, verwarmd
- 150 g pure chocolade
- 200 ml slagroom
- 50 g witte basterdsuiker
Bereiden
Breng in een pan 500 ml water aan de kook en draai het vuur zacht. Doe de warme melk in een hittebestendige kom die op de pan past en breek de repen chocolade erboven in stukjes. Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten. Roer het mengsel regelmatig door. Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade. Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Verdeel de mousse over 4 schotels. Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.
xx'liefs <3
0 reacties:
Een reactie posten