Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes |
Ingrediƫnten 1 kleine pompoen (1 kilo) 2 eetlepels olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 2 groentebouillontabletten 4 sneden wit casinobrood, zonder korst 75 mililiter tomatensap Bereiding Snijd een kapje van 2-3 cm. van de pompoen en hol met een lepel de vrucht tot 2 centimeter onder de rand uit. Verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Bak 500 gram pompoenblokjes op matig hoog vuur 5 minuten mee ( vries de resterende pompoenblokjes in voor later gebruik). Voeg 1 liter warm water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat het in 15 minuten gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer en breng pittig op smaak met zout en cayennepeper. Rooster het brood in 2-3 minuten goudbruin. Snijd het brood in een eng figuurtje. Schep de soep in 4 soepkommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep. Nabereiden: Voor een bloederig effect: Schenk tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet. xx'liefs Anne <3 |
2 reacties:
Ziet er heerlijk uit :D
Liefs' Armani xx
Hmm, ziet er heerlijk uit :P
Een reactie posten