woensdag 2 november 2011

Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes

Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes



Ingrediƫnten
1 kleine pompoen (1 kilo)
2 eetlepels
olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes
knoflook, geperst
2 groentebouillontabletten
4 sneden wit casinobrood, zonder korst
75 mililiter tomatensap


Bereiding Snijd een kapje van 2-3 cm. van de pompoen en hol met een lepel de vrucht tot 2 centimeter onder de rand uit. Verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Bak 500 gram pompoenblokjes op matig hoog vuur 5 minuten mee ( vries de resterende pompoenblokjes in voor later gebruik). Voeg 1 liter warm water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat het in 15 minuten gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer en breng pittig op smaak met zout en cayennepeper. Rooster het brood in 2-3 minuten goudbruin. Snijd het brood in een eng figuurtje. Schep de soep in 4 soepkommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.
Nabereiden:
Voor een bloederig effect: Schenk tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet. 

Recept: Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes



xx'liefs Anne <3

2 reacties:

Armani Heirweg zei

Ziet er heerlijk uit :D

Liefs' Armani xx

Unknown zei

Hmm, ziet er heerlijk uit :P

Een reactie posten

Popular Posts

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews